Uniform en sjaaltje

Een scout, je ziet hem van ver al lopen met beige hemd en een blauw-geel sjaaltje. Maar hoe komt hij aan die uitrusting? 

Een hemd kan je makkelijk kopen in de Hopper, die je kan vinden op de Diestsevest 92A te Leuven. Ook tweedehands kan je hemden vinden, zelfs binnen de scouts. Vraag aan een ouder of je een oud hemd mag overkopen en versier het zoals je zelf wilt! De kentekens kan je ook altijd opnieuw kopen bij de Hopperwinkel, net zoals de wolfjes en de kaboutertjes. Ook alle andere tekens (internationaal kenteken, Vlaamse Leeuw, Beloftekenteken, etc.) kan je hier kopen. 

Onze sjaaltjes zijn donkerblauw met een gele band en kan je bij ons zelf kopen. De kapoenenleiding staat elke vergadering aan het speeltuintje en daar kan je er één kopen of bestellen bij Miley en Jane. De prijs hiervan is 10 euro.

De kapoenen hoeven als uniform enkel een sjaaltje aan te doen, maar eenmaal ze kabouter of welp worden, moeten ze wel een scoutshemd hebben. Een scoutsrok is zeker niet verplicht, maar wel altijd een leuke extra!