Akabe

Lidgeld 2020-2021

Het lidgeld van dit jaar bedraagt 35 euro, dit bedrag wordt rechtstreeks overgeschreven naar Scouts en Gidsen Vlaaderen en zorgt ervoor dat iedereen goed verzekerd is. Daarom vragen wij jullie om dit bedrag zo snel mogelijk over te schrijven naar BE43 7360 6088 0601 met als mededeling de naam van je kind. Moest dit bedrag een drempel vormen laat dan zeker iets weten via mail, dan kunnen wij verminderd lidgeld aanvragen voor je kind. 

Medische fiche

De medisch fiche is van uiterst belang want zo weten wij wat u kind kan en mag en wat niet. Mogen wij u daarom vragen om deze zo snel als mogelijk in te vullen via deze link https://groepsadmin.scoutsengidsenvlaanderen.be/groepsadmin/src.1.TContentMembersList_OUTPUT.jsp?fbclid=IwAR1DqIKRlz497cSCuxiSuH_pnOUZsWsJijqSMtua119rAIwUaiy682LJwMw

Hiervoor moet u eerst een account aanmaken met het lidnummer dat op de lidkaart staat. Deze hebben jullie normaal allemaal gekregen maar moest dit niet het geval zijn dan mag je zeker een mailtje sturen en dan sturen wij het lidnummer door! 

Skoetje 


Oktober

02/10 14u00-17u00: Startfeest

AFGELAST!! 

09/10 14u00-17u00: Ruimterace

Beste akaberen en toekomstige astronauten, vandaag is het eindelijk zo ver, de eerste vergadering staat voor de deur. Na weer een hele poos op ons lui gat gezeten te hebben, vliegen we er natuurlijk keihard in, letterlijk en figuurlijk. Vandaag kruipen we met z’n allen, na een grondige kennismaking, onze zelfgemaakte raket in en vliegen we naar de sterren en daar voorbij. Heb je altijd al eens een ruimte wandeling willen doen of wil je graag eens marsmannetjes spotten van dichtbij, kom dan zeker af. Het aftellen is alvast begonnen tot dan!!

23/10 11u30- 15u00: Snoezelen

Akaberen op verplaatsing! Een tocht naar het exotische Tielt-Winge zal ons leiden naar een zintuigprikkelende ervaring. Van het tot rust komen in een verwarmd waterbed tot ons volledig uitleven in muziek- en speelruimtes. Het belooft een onvergetelijke ervaring te worden!

November

06/11 18u30-21u00: Halloweense durftocht

Het is weer zover! De engste maand van het jaar is wederom aangekomen. De leiding heeft iets ontdekt! Voorbij pompoenen en spoken ligt een plek waar we veilig zijn van alle griezels, maar we durven er niet alleen naartoe! We vragen onze stoerste en dapperste akaberen om de leiding veilig en wel te begeleiden en in ruil kunnen jullie wel eens een flinke beloning verkrijgen! Voel jullie vrij om te verkleden. Hopelijk tot dan!

20/11 11u00 - 21/11 14u00: Wellnessweekend

Een wellness weekend in Spa, klinkt dat niet als een top idee? Maar waarom helemaal naar Spa rijden, als jullie leiding ook gewoon op de scouts in Boutersem een welness kan maken voor jullie? Inderdaad, jullie lezen het goed, de leiding gaat de scoutslocalen omtoveren tot een waar kuuroord zodat iedereen dit weekend helemaal tot rust kan komen! Laat die stress dus maar thuis en kom gezellig mee op weekend om helmaal 'zen' aan de nieuwe week te beginnen! 

December

04/12 14u00-17u00: Sinterklaas en Kerstfeestje

Sinterklaas heeft nog een gaatje in zijn drukke agenda gevonden om bij ons op de scouts langs te komen! Hij heeft ons al verteld dat jullie allemaal braaf zijn geweest dit jaar, en daarvoor heeft hij een beloning voor julie! Maar vooraleer de akaberen deze beloning krijgen moeten we een opdracht succesvol volbrengen.

Februari

19/02 14u00-17u00: Bowlen

Om de start van het semester te vieren gaan we dit weekend de bowlingbaan van tienen onveilig maken. Maak je bowlingbenen dus al maar warm. We zien elkaar om 14u op de parking van de Acro!

Maart

05/03 14u00-17u00: Olympische Winterspelen

Dit weekend gaan we de olympiërs uit Peking naar huis spelen in een set leuke spelletjes.

19/03 14u00-17u00: Schilder- en tekenvergadering

Span de veters van jullie stapschoenen maar aan want we trekken naar het domein van Kwabbeek om onze innerlijke Picasso en Van Gogh boven te toveren. Er zullen grote kunstwerken gefabriceerd worden, en dat mag gerust letterlijk én figuurlijk genomen worden! Vergeet geen kleren die vuil mogen worden ;)

April

02/04 11u00-14u00: Woudloperskeuken

Begin de kookboeken van Jeroen Meus al maar vast door te bladeren want deze vergadering gaan we zelf ons eten klaarmaken. We gaan daarvoor zelfs eerst ons eigen kookvuur maken om daarop de meest lekkere gerechten ooit te maken. Al wie een gamel, beker en bestek heeft, mag dat gerust meebrengen. Als je dat niet hebt is dat geen probleem dan voorzien wij dat wel voor jouw. Wat je wel moet meenemen is een gezonde eetlust voor een heerlijke maaltijd ;)

23/04  14u00-17u00: Techniekenvergadering

Mei

07/05 10u00 - 08/05 18u00: Middeleeuws weekend

We reizen samen met de akaberen terug in de tijd! Meer bepaald naar de periode van prinsen en prinsessen, ridders en ridderessen, draken en heksen. De uitgelezen weekendplaats die zich daartoe leent is natuurlijk Bokrijk! Zaterdag om 10u spreken we af aan het kerkplein en rijden de akaberen met ons mee naar het exotische Limburg. We verwachten terug te zijn om 18u zondag. Wederom op het kerkplein in Boutersem. Meer informatie volgt nog in de weekendbrief!

21/05 9u00-17u00: Akabe naar de zee

Zoals de titel het al zegt, trekken we deze vergadering naar de kust. Ben jij een waterrat die niet terugdeinst van een frisse plons, een schepper van immense zandkastelen of een geoefend handdoekligger, dan is deze vergadering zeker iets voor jou. Zorg wel dat je alvast je zwemkledij, zonnecreme, een lunchpaket en eventuele schupjes, emmertjes, ... in je rugzak steekt.

Juli

01/07 - 03/07 Het-leven-is-geen-ponykamp-kamp

Dit jaar gaat de (Akabe)scouts op spreekwoordenkamp! Het wijze spreekwoord dat bij ons het meeste aandacht zal krijgen is: “Het leven is geen Pony kamp”. Iedereen kent het wel, je gaat naar het toilet en het wc papier is op, je stapt met je schoen in een plas of je verbrand je tong bij het drinken van hete chocomelk. Deze tegenslagen zijn normaal in het doorsnee leven, want het leven is namelijk geen ponykamp. OF misschien toch wel?

Het akabekamp zal plaatsvinden te Pesche (Rue de Trieux) in Namen. De leden worden op 1 juli om 11u aan het kampterrein verwacht en op 3 juli 14u zouden ze weer worden opgehaald.