Jonggidsen

Verplicht bij ELKE vergadering:
-Scoutshemd
-Sjaaltje

De wet

Wij zijn jonggidsen, wij wagen het avontuur.
Wij zijn kameraden en willen eerlijk zijn met elkaar.
Wij willen samenwerken en beslissen.
We zeggen onze mening en luisteren naar die van anderen.

Zelf zet ik al eens de eerste stap.
Ik help graag waar ik kan.
Ik wil winnen, maar kan verliezen.
Ik respecteer wat waardevol is: mens, natuur en materiaal.

Leidingsvoorbeeld zal ons hierbij helpen.

Het avondlied

Wij knielen neer om u te zingen
Gerelateerde afbeelding

Scouts en Gidsen knielen wij neder,    (hier gaan we door de knieën)
door de stilte weerklinkt onze bip bip bip bip  (hier komen we weer recht)
Geef ons Heer, zegen en rust en vreê.

Skoetje Maart

Zaterdag 2/03: Geen vergadering

De leiding is op teambuildingsactiviteit voor het gehele weekend

8 -10/03: Weekend

We gaan weer op weekend (en het is samen met de jv's!)! De weekendbrief met alle info kunnen jullie via onderstaande link downloaden!

/sites/scoutsboutersem.scoutsgroep.be/files/wysiwyg/users/user20/alienweekend.pdf

***Rechtzetting adres:Place Saint-Martin 1, Bevekom***

Zaterdag 16/03: Afvalruimactie

Vandaag gaat onze scouts de straten van Boutersem schoon maken! Vergeet geen werkhandschoenen mee te nemen!

Zaterdag 23/03 van 14u00 tot 17u00: Dorpsspel

Vandaag spelen we een supertof dorpsspel!!! Nu we op weekend hebben gezien hoe goed jullie allemaal kunnen fietsen, zal dit dorpsspel opnieuw met de fiets te doen zijn. Kom dus zeker met de fiets naar de scouts. Tot dan!

Zaterdag 30/03 van 14u00 tot 17u00: Leidingswissel

Vandaag is het leidingswissel. Dat houdt in dat elke leiding vandaag bij een andere tak staat. Jullie gaan vandaag dus ook spik splinternieuwe leiding hebben! (probeer ze een beetje in eren te houden)

Skoetje April

Zaterdag 06/04 van 14u00 tot 17u00: Bosspel

Vandaag gaan we een kei cool en leuk en plezant en creatief bosspel spelen in, jaja, in het bos. Hopelijk is de verschikkelijke wind van op weekend ondertussen al gaan liggen zodanig dat de bossen weer veilig zijnTot gauw!

Zaterdag 13/04: Geen vergadering

Vandaag is het spijtig genoeg geen scouts. De leiding gaat vorming volgen om nog betere leiding te worden en om jullie pijntjes nog beter te kunnen verzorgen.

Zaterdag 20/04 van 14u00 tot 17u00: KaraokeNamiddag

We gaan onze longen eruitschreeuwen en onze stembanden teisteren. Met behulp van jullie favoriete muziek natuurlijk!

Zaterdag 27/04 van 14u00 tot 17u00: /

Meer info volgt nog.

Zaterdag 04/05 van 11u00 tot 14u00: Woudloperskeuken

Vandaag doen we onze 2de woudloperskeuken van het jaar. Lekker eten en smullen wordt dat dus.
Info: Breng 3 euro mee, gamel en bestek.

Indien je komt, gelieve dan jou naam (die van de jg, niet van de ouder) in te vullen in deze spreadsheet: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1cibqDzkOywL7vvBKG3ymnzoQMoIzVa-L...
zodanig dat we een beeld hebben van hoeveel eten we moeten kopen.

Alvast bedankt en tot dan!

Zaterdag 11/05 van 14u00 tot 17u00: VerassingsVergadering

Vandaag hebben we iets speciaals in petto. Indien je een zakmes hebt mag je dat deze vergadering zeker meenemen.

Zaterdag 18/05: Zee (eeeee)

De laatste vergadering van het jaar komt er al aan :( . Maar jullie weten al wel dat dit betekend dat we naar zee gaan, joepieeee!
Meer info volgt nog.

Literatuurlijst

Van Tricht H. (2019). Skoetje Februari/Maart. Skoetje Jongverkenners. Geraardpleegd op 10 februari 2019 via https://scoutsboutersem.be/takken/jongverkenners