Jonggidsen

De wet

Wij zijn jonggidsen, wij wagen het avontuur.
Wij zijn kameraden en willen eerlijk zijn met elkaar.
Wij willen samenwerken en beslissen.
We zeggen onze mening en luisteren naar die van anderen.

Zelf zet ik al eens de eerste stap.
Ik help graag waar ik kan.
Ik wil winnen, maar kan verliezen.
Ik respecteer wat waardevol is: mens, natuur en materiaal.

Leidings voorbeeld zal ons hierbij helpen.

Het avondlied

Wij knielen neer om u te zingen
Gerelateerde afbeelding

Scouts en Gidsen knielen wij neder,    (hier gaan we door de knieën)
door de stilte weerklinkt onze bip bip bip bip  (hier komen we weer recht)
Geef ons Heer, zegen en rust en vreê.

Skoetje Oktober

05/10 14u-17u: Smokkelspel

De meesten van jullie kennen het al, het smokkelspel! We gaan vandaag eens zien of jullie het in jullie hebben om te kopen, te vérkopen en om helemaal uit te plannen hoe je nu best te werk gaat als smokkelaar...

12/10 13.30u-17u: Jeugddag

Skoete Baatsem gaat vandaag naar de jeugddag van de jeugdraad Boutersem! Neem zeker 5 euro mee voor de inkom!

18/10-20/10: Weekend

De jonggidsen van Scouts Boutersem hebben dit weekend hun eerste scoutsweekend van het jaar. De weekendbrief kan u hier terugvinden: Weekendbrief Harry Potter-weekend.

26/10 14u - 17u: Dorpsspel Boutersem

Hoe goed kennen jullie Baatsem City?? Vandaag hebben we een dorpsspel om te zien hoe goed jullie ons mooi dorpje kennen! Voor één keer mag je gsm wel meenemen, sterker nog: je hebt hem nodig! Ook een fiets kan héééééél handig zijn...

Skoetje November

02/11 14u - 17u: Dag van de Natuur

Vandaag gaan we weer de handen uit de mouwen steken in de wilde buiten van Baatsem, de Snoekengracht. We verzamelen aan de Snoekengracht! Botten en warme (regen)kledij zijn zeker aangeraden!

09/11 13u - 18u: Waffelenbak

Om een topkamp te garanderen gaan we vandaag waffels bakken en verkopen! Gelieve hiervoor allemaal jullie fiets mee te brengen zodat we onze lekkernijen tot in de verste uithoeken van Boutersem kunnen verkopen.

16/11: Fakkeltocht

Vandaag doet Scouts Boutersem zijn fakkeltocht ten voordelen van 11.11.11, er is dus GEEN vergedering vandaag.

23/11 - 24/11: Mosselfeesten

Vandaag weeral GEEN vergadering, iedereen is WEL welkom om bij ons om weer heerlijk te komen eten. Meer info volgt nog!

30/11 14u - 17u: Het Grote "Louis is toch wel heerlijk goed in spellen maken" Spel

Meer info volgt nog!

!!BELANGRIJK!!

Ons tweede weekend wordt verplaatst naar 13 - 15 Maart. Hou deze data dus zeker vrij!