Jonggidsen

De wet

Wij zijn jonggidsen, wij wagen het avontuur.
Wij zijn kameraden en willen eerlijk zijn met elkaar.
Wij willen samenwerken en beslissen.
We zeggen onze mening en luisteren naar die van anderen.

Zelf zet ik al eens de eerste stap.
Ik help graag waar ik kan.
Ik wil winnen, maar kan verliezen.
Ik respecteer wat waardevol is: mens, natuur en materiaal.

Leidings voorbeeld zal ons hierbij helpen.


Het avondlied

Gerelateerde afbeelding

 

O Heer, d'avond is neergekomen,
de zonne zonk, het duister klom.
De winden doorruisen de bomen
en verre sterren staan alom...
Wij knielen neer om u te zingen

in 't slapend woud ons avondlied.
Wij danken u voor wat we ontvingen,
en vragen, heer, verlaat ons niet!

Scouts en Gidsen knielen wij neder,    (hier gaan we door de knieën)
door de stilte weerklinkt onze bip bip bip bip  (hier komen we weer recht)
Luist'rend fluist'ren kruinen mee
en sterren staren teder.
Geef ons Heer, zegen en rust en vreê.


Corona maatregelen!

Jeej de scouts mag terug doorgaan voor 12+ !! Maar, dit mag helaas maar in bubbels van 10 leden. Dit betekent dus dat we gaan werken met een inschrijvingssyteem, dit is een excel bestand dat jullie hebben gekregen via mail. We vragen jullie dus om telkens de woensdag voor de scoutsvergadering deze excel in te vullen. Vrijdagavond krijgen jullie dan terug een mailtje van ons zodat jullie weten in welke bubbel jullie zitten. 

We spreken ook altijd af aan het korfbalterrein (het veld tegenover het station van Vertrijk). Daar worden jullie gewoon om 14u verwacht en moeten jullie onmiddelijk naar de leiding gaan van jullie bubbel zodat er geen mengeling is van de bubbels in het begin. Ook wordt er aan jullie gevraagd om gedurende de hele vergadering lang jullie mondmasker aan te houden. We sluiten gewoon terug af om 17u, ook weer aan korfbalterrein. 


Skoetje mei 

Zaterdag 1 mei (14-17u) 

Kamp komt steeds dichterbij en dat betekent : sjorren! Het is dus nog eens tijd om die sjortechnieken en andere survival technieken boven te halen zodat we kunnen koken en eten op kamp! Maak die vingers dus maar los zodat het touw soepel rond die balken kan gaan! 

Zaterdag 8 mei (14-17u) 

Verrassingsvergaderinggg!!! 

Zaterdag 15 mei (8:30-18u in TIENEN, zie ook mail) 

Zoals de traditie het wil is het de laatste vergadering van het jaar altijd uitstap naar de zee met de hele scouts! Dat zal helaas niet mogelijk zijn, maar we kunnen wel met onze tak richting zee gaan. We spreken hiervoor om 8:30u af aan het station van Tienen, om 9u vertrekt de trein dus als je te laat bent, kan je helaas niet meer mee! Dus zorg dat je optijd bent. Na een dagje zee komen we om 18u terug aan in het station van Tienen. Neem een lunch pakket mee, drank, zonnecrème en eventueel wat zakgeld voor een ijsje of iets anders lekkers en 10 euro voor de trein. Hou zeker het weerbericht in het oog voor de juiste kleding ;) Wij kijken er alvast naaruit! Tot dan