Welpen

De wet:

De welp volgt de oude wolf
De welp is moedig en houdt vol.

Het avondlied (steeds in gebedshouding):

O Heer, d'avond is neergekomen,
de zonne zonk, het duister klom.
De winden doorruisen de bomen
en verre sterren staan alom...
Wij knielen neer om u te zingen
in 't slapend woud ons avondlied.
Wij danken u voor wat we ontvingen,
en vragen, heer, verlaat ons niet!

Scouts en Gidsen knielen wij neder,    (hier gaan we door de knieën)
door de stilte weerklinkt onze bê bê bê bê  (hier komen we weer recht)
Luist'rend fluist'ren kruinen mee
en sterren staren teder.
Geef ons Heer, zegen en rust en vreê.


Skoetje november

02/11 - 14:00-17:00: dag van de natuur

Vandaag is het dag van de natuur. We verzamelen hiervoor aan domein de Snoek in de plaats van aan de scouts! (Bij het station van Vertrijk). Trek je botten, werkhandschoenen en niet je properste kleren aan want we gaan vuil worden!

09/11 - 14-17u: filmvergadering

Vandaag gaan we filmvergadering houden! Vergis je niet, we gaan geen film kijken maar zelf eentje maken! Rara het thema is Halloween, dus doe allemaal je engste halloweenkleren aan!

16/11: fakkeltocht

Omdat het fakkeltocht is ten voordelen van 11.11.11 is het vandaag GEEN vergadering. Wel zien we jullie graag 's avonds op de fakkeltocht!

23/11: Mosselfeesten

Dit weekend zal het zaterdag en zondag moselfeesten zijn. Hierdoor is er geen vergadering! Jullie zijn wel allen welkom om te komen genieten van de overheerlijke mosselen!

30/11 - 14-17u: Ridders vs. prinsessen

Vandaag strijden de kabouters tegen de welpen. Tijd om te laten zien dat de welpen beter zijn! Doe best warme kleren aan!


Skoetje december

07/12 - 14-17u: Sinterklaas

Sinterklaas is weer in het land en ook op de scouts komt hij een bezoekje brengen vandaag! Hopelijk zijn jullie allemaal braaf geweest dit jaar!

14/12 - 14-17u: sokken-paintball

Tijd om nog eens vuil te worden! Neem allemaal een oude sok mee (deze ga je hierna niet meer kunnen gebruiken). We gaan deze sok gebruiken om tegen elkaar te strijden in paintball! ps: doe ook niet je beste kleren aan. Best ook warm aangekleed!

21/12 - 18:30-20:30u: Kerstfeestje

Omdat jullie hoogstwaarschijnlijk nog niet genoeg gevierd hebben tijdens de kerstdagen doen we ook met de scouts een kerstfeestje! BELANGRIJK: neem allemaal een kadootje mee van MAXIMUM 5 euro, in ruil zal je een kadootje van iemand anders krijgen! 

28/12: Geen Vergadering! 

Jullie arme leiding moet studeren voor hun examens, tot volgende week!


Skoetje januari

04/01: 18:30-20:30u: Casino-avond

Roulette, poker,... vanavond kunnen jullie je kans wagen om stinkend rijk te worden, of om alles te verliezen... 

10/01 (Dit is een vrijdag!): 18:00-20:00u: lasershooting

Wie van de welpen kan het beste mikken? Dat zullen we nu zien! Haal je beste tactieken deze avond en wees de vijand te slim af!

18/01: 18:30-20:30u: sluipspel

Haal die beste legeroutfit boven want vandaag gaan we een sluipspel spelen. Zorg er wel voor dat het dikke kleren zijn die vuil mogen worden!

25/01: 18:30-20:30u: gezelschapspelletjes-avond

Tijd om de nieuwe gezelschapspelletjes die jullie ongetwijfeld gekregen hebben bij kerstmis eens uit te testen! Neem allemaal je lievelingsspel mee en dan maken we er een gezellig gezelschapspelletjes-avondje van!


Skoetje februari

31/01 - 18-20:30u: filmavond

DIT IS EEN VRIJDAG. Vanavond houden we gezellig samen een filmavondje. Jullie moeten zelf niks meenemen, ook geen dvd's. Wel mogen jullie je gezelligste pijama aandoen en jullie zachtste knuffel en warmste deken meenemen, om het extra gezellig te maken!

08/02 - 14-17u: schaatsen

Vandaag spreken we af aan de schaatsbaan in Heverlee. Het adres is Ondernemingenweg 1, 3001 Leuven.  Neem hiervoor 7,50 euro mee!!! Vergeet zeker ook geen dikke sokken, HANDSCHOENEN en je gekste verkleedkleren mee te nemen!!


Belangrijke data
Weekend: 27-29 maart (samen met de kabouters)
Kamp: 04-10 juli