Welpen

Eerste weekend: 02/11-04/11

Tweede weekend: 08/03-10/03

Kamp: 03/07-09/07  EVEN OPLETTEN: WE ZIJN EEN DAGJE OPGESCHOVEN!

De wet:

De welp volgt de oude wolf
De welp is moedig en houdt vol.

Het avondlied (steeds in gebedshouding):

O Heer, d'avond is neergekomen,
de zonne zonk, het duister klom.
De winden doorruisen de bomen
en verre sterren staan alom...
Wij knielen neer om u te zingen
in 't slapend woud ons avondlied.
Wij danken u voor wat we ontvingen,
en vragen, heer, verlaat ons niet!

Scouts en Gidsen knielen wij neder,    (hier gaan we door de knieën)
door de stilte weerklinkt onze bê bê bê bê  (hier komen we weer recht)
Luist'rend fluist'ren kruinen mee
en sterren staren teder.
Geef ons Heer, zegen en rust en vreê.


Skoetje maart

03/03 - Geen vergadering

Maar enfin, weer geen scouts??!! Is de leiding ons vergeten misschien??

Nee lieve welpjes, integendeel. Deze keer hebben we nog een beter excuus dan "examens": we gaan met alle leiding op een teambuildingsweekend, om de reeds perfect gesmeerde machine die de scouts draaiende houdt nog perfecter te maken. En geen zorgen: jullie weekend loert al om de hoek...

08/03-10/03 WEEEEEEEEEEEEEKEEEEEEEEEEEND!!!!!!!

HIER IS HET DAN!!!! Het langverwachte... legendarische... onovertrefbare... epische... mega-memorabele... historische... nooit geëvenaarde... out of this world... geniale... waanzinwekkende... once in a lifetime...      ....      .... wacht, wat gingen we ookal weer doen? Oja, BOMMA EN BOMPAWEEKEND!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bij het valentijnsspel zagen we vlotjes de vonken overslaan tussen de kabouters en de welpen. Aangezien jullie samen ook op kamp gaan, zouden we deze banden graag onderhouden en stimuleren (vriendschap is ook toegelaten hoor :) ). Dit is dus een kawellenweekend (kabouters+welpen)!

/sites/scoutsboutersem.scoutsgroep.be/files/wysiwyg/kawellen-weekendbrief.pdf

16/03 - 14:00-17:00 Zwerfvuilactie

In het kader van de klimaatmarsen willen ook wij naar jaarlijkse traditie Moeder Aarde steunen. Afspraak aan het speeltuintje. Als je werkhandschoenen hebt; deze kunnen misschien wel van pas komen. Neem ook een fluovest mee!

23/03 - 14:00-17:00 Bootcamp

Genoeg plezier gehad. Genoeg gelachen. Soldaten, vandaag staat er jullie geen gewone vergadering te wachten. Korporaal Maxim, Sergant Spons, Generaal Margot, Kapitein Lore (vanaf de andere kant van de aardbol, wiens galmend stemgeluid tot hier te horen is), Adjudant-Chef Timon en Luitenant Wout zullen klaarstaan om jullie eens stevig te drillen. We drillen jullie tot jullie de jong-verkenners met één pink kunnen vloeren. We drillen jullie tot de kabouters flauwvallen bij het zien van jullie torso's. We drillen jullie tot andere leiding gillend de benen neemt wanneer ze onze troepen voelen aanmarcheren. Om een oud scoutsmotto even tot herinnering te brengen: Be Prepared.

(Legerkledij mag ten alle tijden aangetrokken worden. Modderrollen kan zomaar wel eens een deel van het bootcamp worden, dus kledij die vuil mag worden is sowieso aangeraden)

30/03 - 14:00-17:00 Leidingswissel

De scoutsleiding besloot weer eens om gek te doen en een dagje voor een andere tak leiding te geven. Een onschuldige hand trok de namen van de leiding en verdeelde ze over de verschillende takken. Benieuwd wie jullie hebben....


Skoetje april

06/04 - 14:00-17:00 De Drooglegging

Eén doel: Wordt. Niet. Nat.

13/04 - Geen vergadering

Jullie leidng wordt vandaag omgevormd. Tot wat weten we nog niet. Hopelijk hebben we volgende week al onze ledematen nog.

20/04 - 10:00-14:00 Woudloperskeuken

We starten een beetje eerder om te bewijzen wat hardnekking ontkent wordt: ook mannen kunnen koken. Afspreken aan de scouts:

  • MET FIETS!
  • 3 EURO! Anders geen eten! En gepast aub :)
  • Fluovest
  • Fietshelm
  • Gamel
  • Bestek
  • Goed humeur
  • Sterke benen
  • kookkunsten
  • kennis van de techniekenvergadering

27/04 - 14:00-17:00 Techniekenvergadering

Tijd om onze stoere binkjes van welpen eens op de proef te stellen. Scouts is meer dan alleen spelen (blijkbaar) en vandaag zetten we met jullie jullie eerste stapjes in de wereld der technieken. Knoopje hier, vuurtje maken daar... Een echte scout staat om 14:00 aan het speeltuintje!


Skoetje mei

04/05 - 13:00-18:00 Provinciaal domein

Vandaag op de planning: daguitstap met jullie favoriete kabouters. Wij voorzien inkom en een kleine snack. Meer info volgt. 

11/05 - 14:00-17:00 Het grote Patsy-spel 

In een wereld van terreur en onzekerheden is het soms moeilijk om te weten wie het bij het rechte eind heeft. We worden overspoeld door fake news, de losbandige jeugd van tegenwoordig, leugens en bedrog. Er wordt meer dan ooit gefluisterd in de wandelgangen dat het einde van ons maChtige dorp nabij is. Maar niets is minder waar... We kunnen altijd rekenen op één zekerheid: Patsy. Ik hoor jullie zeggen: "Wie is ze? Wat doet ze? Wat drijft haar??". De naam van het spel is niet onterecht gekozen, meer mogen we niet vertellen. Maar Patsy strijdt natuurlijk niet alleen. Wij rekenen op jullie, de welpen van de graalridders, om Boutersem uit zijn assen te doen herrijzen. Transformeer voor één keer in de grootste helden van Boutersem en bestrijd het kwaad met ons. Breng Boutersem terug naar het licht. Make Baatsem great again!

18/05 - Zee (uren volgen nog) 

O-M-G, het is alweer de laatste vergadering. Traditioneel maken we vandaag een daguitstapje, naar de zee, joepiejee. Meer info volgt.

Zo is het jaar alweer ten eind. Meer info volgt.

Groetjes van de allerleukste superformitastische leiding,
Hannes, Wout, Margot, Timon, Lore en Maxim.

Later: NOT to be continued...