Welpen

Eerste weekend: 02/11-04/11

Tweede weekend: 08/03-10/03

Kamp: 02/07-09/07

De wet:

De welp volgt de oude wolf
De welp is moedig en houdt vol.

Het avondlied (steeds in gebedshouding):

O Heer, d'avond is neergekomen,
de zonne zonk, het duister klom.
De winden doorruisen de bomen
en verre sterren staan alom...
Wij knielen neer om u te zingen
in 't slapend woud ons avondlied.
Wij danken u voor wat we ontvingen,
en vragen, heer, verlaat ons niet!

Scouts en Gidsen knielen wij neder,    (hier gaan we door de knieën)
door de stilte weerklinkt onze bê bê bê bê  (hier komen we weer recht)
Luist'rend fluist'ren kruinen mee
en sterren staren teder.
Geef ons Heer, zegen en rust en vreê.Skoetje februari

VRIJDAG 01/02 - 18:00-21:00u Filmavond

Joepiedepoepie, het is weer scouts! Huh, waar is mijn leiding??

Ha lieve welpjes, wij zijn nog steeds mysterieus van de aardbol verdwenen. Maar we konden jullie toch echt geen 3 weken thuis laten huilen omdat het geen scouts was?? Dus niet gevreesd: het is weldegelijk scouts, en wij zijn zo lief geweest om onze vriendjes (die ooit zelfs nog onze leiding waren, oud he!) op te bellen en te vragen om een geweldige filmavond voor jullie te voorzien. Pak je favoriete film mee, wie weet wordt die wel afgespeeld!

09/02 - 14:00-17:00 Schaatsen

Naar jaarlijke traditie zoeken wij tijdens de koudste dagen nog extra koude op. We spreken met de hele scouts af om 14u aan de schaatsbaan van Haasrode (carpoolen is altijd fijner dan alleen!) . Vergeet geen centjes mee te nemen: 7 EURO voor de huur van de schaatsen en een drankje.

P.s. Ook hier zal de allercoolste plezantste beste welpenleiding er niet zijn, maar gelukkig (?) waren de gewone kabouterleiding, Gert en Quinten (jullie wel bekend vanop kamp en weekend) bereid om jullie onder hun hoede te nemen. Onze terugkeer naar de aardbol is volgende week ergens gepland.

16/02 - 14:00-17:00 Het Grote Cupidospel

Na wel zeker een maand jullie alomgeliefde leiding niet meer gezien te hebben, zijn ze eindelijk weer in de omgeving van Boutersem gespot. En moet dat nu net op valentijn zijn, zodat jullie hen met al jullie liefde en tedere hartjes kunnen verwelkomen. Daarnaast gaan jullie niet alleen de leiding nog eens terugzien, maar ook de kabouters. Ben jij een cassanova die elke kabouter zo om zijn vinger kan winden, of eerder een cupido die de juiste mensen keer op keer weer weet te verbinden? Kriebelt het in de buik en ben je er zeker van dat het geen buikgriep is? Kom dan vandaag samen met de kabouters alle vlinders uit die buik loslaten.

23/02 - 14:00-17:00 Het Spelwaarvanjebijhetlezenvandenaamvandatspeltegenheteindevandenaamvandatspelalnietmeerweetwaterinhetbeginvandiesuperlangenaamvandatspelgeschrevenstaatenwaarvandenaameigenlijknietsmetdatspeltemakenheeft-Spel. Dankzij het creatieve brein van jullie leiding heeft de Van Dale er een nieuw langste woord ter wereld bij. Dat kan nog van pas komen bij het volgende potje scrabble, galgje of eventueel voor een spel met een gigantische naam zoals het Spelwaarvanjebijhetlezenvandenaamvandatspeltegenheteindevandenaamvandatspelalnietmeerweetwaterinhetbeginvandiesuperlangenaamvandatspelgeschrevenstaatenwaarvandenaameigenlijknietsmetdatspeltemakenheeft-Spel. Wat heeft die leiding nu weer voor jullie in petto? Kom het vandaag uitvissen.

Later: To be continued...