Jongverkenners

Jongverkennerwet:

Als jongverkenner is het belangrijk de wet de kennen, leer deze daarom goed en respecteer hem.

wij zijn jongverkenners

wij wagen het avontuur

wij zijn kameraden en willen eerlijk zijn met elkaar

wij willen samen werken en beslissen

wij zeggen onze mening en luisteren naar die van anderen

zelf zet ik al eens de eerste stap

ik help graag waar ik kan

ik wil winnen maar kan verliezen

ik RESPECTEER wat WAARDEVOL is:

Mens, Natuur, Materiaal

leidings voorbeeld zal ons hier bij helpen

Het avondlied (steeds in gebedshouding):

Wij knielen neer om u te zingen

Scouts en Gidsen knielen wij neder,    (hier gaan we door de knieën)
door de stilte weerklinkt onze bip bip bip bip  (hier komen we weer recht)
Geef ons Heer, zegen en rust en vreê

Enkele regels:

Scoutshemd en sjaaltje zijn VERPLICHT!

- Neem best jouw gsm niet mee, in geval van schade is deze niet verzekerd, en deze is ook niet nodig op scoutsactiviteiten.

- Probeer zoveel mogelijk met de fiets te komen

- We hebben ook een aanwezigheidsplicht: je moet 2/3 van de vergaderingen aanwezig zijn om mee op kamp te mogen.

Het tweede weekend zal plaatsvinden van 13 tot en met 15 maart.

Skoetje januari:

04/01: 20u-22u (zaterdag). Doe jullie meest louche, donkere en onopvallende kleren aan want vandaag doen we een coole versie van verstoppertje.  Het jaarlijkse sluipspel. Zorg dus dat je niet met je knalrode jas aankomt. Een zaklamp kan altijd handig zijn!

10/01: 20u-22u (vrijdag). Laser-shooten. Onze geliefde oudleiding Danny stelt zijn geweertjes nog is ter beschikking.

17/01: Geen vergadering, wij zijn ons allemaal dood aan het blokken en zenuwinzinkingen nabij. ps: quinten  heeft dit geschreven en is misschien een zenuwinzinking nabij. Jullie geliefde skoetjeman, daarentegen, heeft alles nog volledig onder controle. Behalve zijn Nederlands misschien. (Quinten met een hoofdletter Corneel! Focus! En alles is onder controle ~ Q )

25/01: 20u-22u (zaterdag). Vandaag doen we een super cool sneeuwballengevecht.

Skoetje februari:

01/02: 19u-22u  Filmavond. Je mag een film meenemen, als jullie dat niet doen kiest de leiding één of andere rare film/serie uit die ze vinden dat jullie gezien moeten hebben.

08/02: 14u-17u (vermoedelijk)  Schaatsen. Gelieve 7,5 euro en handschoenen mee te nemen. Ja de handschoenen zijn verplicht anders kunnen ze je vingers te makkelijk amputeren met een schaats die er over rijdt.

15/02: één groot raadsel.

21/02: 19u -22u (vrijdag)  DROPPING. Zonder twijfel de coolste, leukste, spannendste, meest befaamde, meest besproken (en alle andere superlatieve en bijvoegelijke naamwoorden die je er bij wilt verzinnen) vergadering van het jaar (op het kamp na natuurlijk). Wie is het meest tactisch en moedig en kan optijd terug op de scouts komen zonder gepakt te worden? We komen het allemaal te weten op de dropping.

-iedereen MOET een FLUOHESJE aan doen. Je mag deze ook niet onder je jas aan doen en zeggen "jAmA lEiDiNg Ik HeB mIjN fLuOvEsTjE tOcH aAn". Wij zijn ook jongverkenners geweest en we kennen dus alles van die flauwe zever (knipoog).

-Warme kledij is aangeraden maar ook niet te warm. Het zal redelijk koud zijn maar je moet ook veel lopen en stappen.

-Je doet best wandel- of sportschoenen aan. Opnieuw omdat je redelijk wat zult moeten lopen en wandelen. teenslippers zijn ten zeerste afgeraden!