Jongverkenners

Jongverkennerwet:

Als jongverkenner is het belangrijk de wet de kennen, leer deze daarom goed en respecteer hem.

wij zijn jongverkenners

wij wagen het avontuur

wij zijn kameraden en willen eerlijk zijn met elkaar

wij willen samen werken en beslissen

wij zeggen onze mening en luisteren naar die van anderen

zelf zet ik al eens de eerste stap

ik help graag waar ik kan

ik wil winnen maar kan verliezen

ik RESPECTEER wat WAARDEVOL is:

Mens, Natuur, Materiaal

leidings voorbeeld zal ons hier bij helpen

Het avondlied (steeds in gebedshouding):

Wij knielen neer om u te zingen

Scouts en Gidsen knielen wij neder,    (hier gaan we door de knieën)
door de stilte weerklinkt onze bip bip bip bip  (hier komen we weer recht)
Geef ons Heer, zegen en rust en vreê

Enkele regels:

Scoutshemd en sjaaltje zijn VERPLICHT!

- Neem best jouw gsm niet mee, in geval van schade is deze niet verzekerd, en deze is ook niet nodig op scoutsactiviteiten.

- Probeer zoveel mogelijk met de fiets te komen

- We hebben ook een aanwezigheidsplicht: je moet 2/3 van de vergaderingen aanwezig zijn om mee op kamp te mogen.

De datum van het tweede weekend is veranderd. het zal plaats vinden van 13 tot 15 maart.

Skoetje oktober:

05/10: 14u - 17u Het Grote Aardperenspel. ?????????????

12/10: Jeugddag. 13:30 - 17:00 Afspraak aan de schoolpoort van de GBB met 5 euro in uw pollekes

18/10 - 20/10: Weekend. Weekenbrief: /sites/scoutsboutersem.scoutsgroep.be/files/wysiwyg/vroeg_20ste_eeuw_weekend.pdf

26/10: 14u - 17u: Het grote dag na Corneel zijn verjaardag, paar dagen voor halloweenspel. Afspraak op het kerkplein.

Skoetje november:

02/11: 14u-17u Trek je rubberlaarzen aan, ga bij je ouders zagen voor werkhandschoenen en maak je klaar om de hele namiddag te zwoegen voor de dag van de natuur! We verwachten jullie aan de Snoekengracht.

09/11: 14u-17u Vandaag leren we jullie alles wat een jongverkenner moet weten om mee op kamp te kunnen. Op de befaamde techniekenvergadering leren we jullie alles van sjorren tot het opzetten van tenten en meer. afspraak op het kerkplein. Be there or be square!

16/11: Door de fakkeltocht is er dit weekend geen vergadering, maar iedereen is welkom op de fakkeltocht (meer info op de startpagina van de site).

23/11: Ook deze week zullen jullie onze super leuke spelletjes moeten missen. Deze keer door het toedoen van de mosselfeesten. Ook hier is iedereen welkom.

30/11: 14u-17u Tijdens deze spannende vergadering moeten jullie tonen wie het beste is in het misleiden en vluchten van de leiding. Alleen de beste kunnen ontsnappen aan onze arendsogen tijdens het jachtseizoen.