Jongverkenners

VERGEET ZEKER JULLIE MONDMASKER NIET MEE TE NEMEN!!!

Jongverkennerwet:

Als jongverkenner is het belangrijk de wet te kennen, leer deze daarom goed en respecteer hem.

wij zijn jongverkenners

wij wagen het avontuur

wij zijn kameraden en willen eerlijk zijn met elkaar

wij willen samen werken en beslissen

wij zeggen onze mening en luisteren naar die van anderen

zelf zet ik al eens de eerste stap

ik help graag waar ik kan

ik wil winnen maar kan verliezen

ik RESPECTEER wat WAARDEVOL is:

Mens, Natuur, Materiaal

leidings voorbeeld zal ons hier bij helpen

Het avondlied (steeds in gebedshouding):

Wij knielen neer om u te zingen

Scouts en Gidsen knielen wij neder,    (hier gaan we door de knieën)
door de stilte weerklinkt onze bééééé  (hier komen we weer recht)
Geef ons Heer, zegen en rust en vreê

Enkele basisregels:

Scoutshemd en sjaaltje zijn VERPLICHT!

- Neem best jouw gsm niet mee, in geval van schade is deze niet verzekerd, en deze is ook niet nodig op scoutsactiviteiten.

- Probeer zoveel mogelijk met de fiets te komen

- We hebben ook een aanwezigheidsplicht: je moet 2/3 van de vergaderingen aanwezig zijn om mee op kamp te mogen.

Extra coronaregels:

- Mondmasker opzetten totdat de opening begint

- Degene die met de fiets komen houden deze bij op het kerkplein totdat deze samen met de leiding weggezet worden op de daarvoor voorziene plaats

- Iedereen neemt best zijn eigen drinkbus mee

Skoetje september

19/09 ~ 14-17u: Overgang

Het is zo ver, de eerste vergadering van het jaar! Zoals altijd is dit de alombekende overgang, dit betekent dat jullie zeker kleren moeten aandoen die VUIL MOGEN WORDEN!!! Scoutshemd en sjaaltje zijn deze week dan ook uitzonderlijk niet verplicht.

26/09 ~ 14-17u: Startfeest

Helaas kan dit jaar het grote startfeest met heel de scouts niet doorgaan, maar met de jv-tak maken we er gewoon ons eigen feest van! Zeker komen is dus de boodschap

Skoetje oktober

03/10 ~ 14-17u: Zeewierladdercleopatraspel

De naam zegt al genoeg, dit wordt geen gewoon spel, het wordt er eentje voor in de geschiedenisboeken te schrijven! Wees dus talrijk aanwezig om dit historisch moment te kunnen meemaken!

10/10 ~ 14-17u: Tienenspel

Het is 10 oktober, ofwel 10/10/2020. Een dubbele 10 in de datum dat kunnen we in een jaar als 2020 niet zomaar voorbij laten gaan. Vandaar staat vandaag in teken van Tienen, die majestueuze wereldstad hier niet zo ver vandaan. Hier hebben jullie alvast een voorproefje om helemaal in de sfeer te komen: https://www.youtube.com/watch?v=6heQkm5CKE4

17/10 ~ 14-17u: Techniekenvergadering

Het is zo ver voor de eerste vergadering waar jullie je kunnen bewijzen als echte jongverkenners. De eerstejaars leren eindelijk sjorren en de 2de en 3de jaars krijgen de kans om hun skills van vorig jaar te tonen!

23/10 - 25/10: WEEKEND

Het is al tijd voor het eerste weekend. Door de coronasituatie weten wij nog niet of het weekend mag doorgaan, maar we blijven positief en gaan er voorlopig van uit dat we wel mogen vertrekken. Meer informatie en de weekendbrief komt zo snel mogelijk online!

31/10 ~ 14-17u: Vrouwendag

Vandaag mogen jullie je meest vrouwelijke kant naar bovenhalen, degenen die op hakken komen krijgen bonuspunten! Wij doen niet mee aan de halloweenhype dus vandaag zijn halloween, boe, pompoen... allemaal verboden woorden!

Belangrijke data:

23-25 oktober: 1ste weekend

5-7 maart: 2de weekend

3-15 juli: kamp (deze data kunnen nog licht wijzigen, maar kamp gaat sowieso rond deze periode door)