Jongverkenners

Jongverkennerwet

Als jongverkenner is het belangrijk de wet te kennen, leer deze daarom goed en respecteer hem.

Wij zijn jongverkenners

Wij wagen het avontuur

Wij zijn kameraden en willen eerlijk zijn met elkaar

Wij willen samenwerken en beslissen

Wij zeggen onze mening en luisteren naar die van anderen

Zelf zet ik al eens de eerste stap

Ik help graag waar ik kan

Ik wil winnen maar kan verliezen

Ik respecteer wat waardevol is: mens, natuur en materiaal

Leidingsvoorbeeld zal ons hier bij helpen


Het avondlied (steeds in gebedshouding)

O Heer, d'avond is neergekomen,
de zonne zonk, het duister klom.
De winden doorruisen de bomen
en verre sterren staan alom...
Wij knielen neer om u te zingen
in 't slapend woud ons avondlied.
Wij danken u voor wat we ontvingen,
en vragen, heer, verlaat ons niet!

Scouts en Gidsen knielen wij neder, (hier gaan we door de knieën)
door de stilte weerklinkt onze bééééé (hier komen we weer recht)
Luist'rend fluist'ren kruinen mee
en sterren staren teder.
Geef ons Heer, zegen en rust en vreê


Skoetje Oktober

07/10: Blaaspijpenspel (13-16u)

Op aanvraag van jullie spelen we deze week een goed traditioneel blaaspijpenspel met een leuke twist. Warm die kaakspieren dus al maar op en maak jullie klaar voor een echte battle. Vergeet zeker ook niet dat het in de avond ons jaarlijkse evenement Hawaijin is, de vergadering zal hierdoor een uurtje vroeger beginnen en dus ook een uurtje vroeger eindigen.

Om 18u30 openen de deuren van Hawaijin ! Daar zijn jullie vanaf 18u30 welkom met jullie ouders en je besties en kan je komen genieten van live bandjes of een lekkere hamburger met frisse drankjes ! 
Info over tickets en meer: https://www.facebook.com/events/219583307668682

Wij staan al te springen!
Tot daar?!

14/10: Vriendjesdag (14-17u)

Om jullie vriendjes te laten zien hoe mega geweldig fantastisch leuk de scouts is, organiseren wij vandaag een vriendjesdag. In een jasje van 'Komen eten' mogen jullie ons vandaag overtuigen van jullie sprokkeltalent voor eten, kookkunsten op een echt vuur en natuurlijk van jullie sfeer en gezelligheid. Jullie vriendjes meenemen zorgt niet alleen voor de nodige assistentie hierbij, maar wordt ook sterk aangemoedigd :) 

21/10: Mr. Bricolage (13-17u)

Vandaag gaan we op de werenberg een episch (voorlopig nog geheim) object fabriceren! We gebruiken met opzet niet het woord knutselen want het is wel echt meer next-level dan dat! Aangezien we onze tijd goed gaan kunnen gebruiken, zal de vergadering vandaag een uurtje vroeger starten.

!!27/10-29/10: EERSTE WEEKEND!!

Zet het al maar in het groot in jullie agenda, op 27 oktober vertrekken wij samen op ons eerste jongverkennerweekend! Het thema is voor jullie nog een verrassing, de weekendbrief in aantocht. Wij kijken er alvast enorm naar uit!!

Skoetje November

04/11: Dag van de natuur (14-17u)

Wat beter dan de natuur een handje helpen op onze super toffe jaarlijkse werkdag aan de Snoekengracht? Het kan vandaag wat modderig worden dus vergeet zeker geen laarzen of waterdichte schoenen en kleren die vuil mogen worden. We spreken af voor het station van Vertrijk en hopen dat jullie talrijk aanwezig zullen zijn.

11/11: Fakkeltocht (19-21u)

Trek jullie wandelschoenen al maar aan! Naar jaarlijkse gewoonte zal onze fakkeltocht ook dit jaar plaatsvinden op 11 november. De opbrengst van deze warme bijeenkomst zal net zoals vorige jaren integraal naar het goede doel 'Kom op tegen Kanker' gaan. Om 19u30 verzamelen we allemaal aan onze scoutslokalen voor het startsein van onze tocht, waarbij ook toffe fakkels aangekocht kunnen worden voor 5 euro/stuk. Nadien mogen jullie nog komen nagenieten van elkaars gezelschap bij een gezellig kampvuur, een lekker drankje en wat live muziek. Meer informatie vinden jullie terug op de facebookpagina van Scouts Boutersem.

18/11-19/11: Mosselfeesten

Wegens onze jaarlijkse mosselfeesten, zal er dit weekend geen vergadering zijn. Wel zijn jullie allemaal heel erg welkom om te komen genieten van heerlijke mosselen op zaterdagavond of zondagmiddag. Vergeet dus zeker niet je mama, papa, oma, opa of vriendjes mee te nemen! :)

25/11: Wafelverkoop (14-17u)

We hebben horen fluisteren dat de JV’s dit jaar extra hun best gaan doen om geld in te zamelen voor kamp. Zo kunnen we al onze activiteiten nog net een tikkeltje leuker maken. Met veel liefde heeft de leiding wafels voor jullie gebakken die we vandaag gaan verkopen in Boutersem. Nu hebben we dus vooral nog jullie lieve snoeten nodig!

Wil je zeker zijn van een zakje, dan kan je onze wafels ook al vooraf bestellen via volgende link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSek47_JnWzGnOGHya5C1MoyOdKOEDxgwed1LnEDIvMhqLN6UA/viewform?usp=sf_link

Skoetje December

2/12: Sinterklaas (14-17u)

Vandaag verwachten we hoog bezoek van de enige echte sinterklaas en zijn pieten, eens kijken welke jongverkenners dit jaar braaf geweest zijn… 

9/12: De JV tak presents hun eerste eigen misdaad/thriller (14-17u)

Het script moet nog geschreven worden, de acteurskills nog aangescherpt. Wie neemt de rol van cameraman op zich? Wie heeft het in zich om de regie te leiden? Wie kan er goed monteren? Vandaag hebben we al jullie talenten nodig om van onze eerste film een groot succes te maken.

16/12: Dropping (19-21u)

Een dropping kon dit semester natuurlijk niet ontbreken! Kleed jullie warm aan en camoufleer jullie vooral niet genoeg ;)

Afspraak op het kerkplein om 19u! 

23/12: Kerstfeestje (19-21u)

De sfeer zit er weer goed in vanavond! Aan een gezellig kampvuur maken we lekkere s’mores en pakken we elkaars cadeautjes uit.

!! P.s. Vergeet dus zeker niet een origineel kerstcadeautje mee te nemen voor een van jullie jv vriendjes.

30/12: Geen vergadering