Kapoenen

Powerpoint infoavond:

/sites/scoutsboutersem.scoutsgroep.be/files/wysiwyg/users/user5/infoavond-kapoenen502.pptx

Hierin staat de meest relevante info over het komende scoutsjaar die ook op de infoavond werd medegedeeld.

Kapoenenlied (melodie = hoedje van papier):

Eén, twee, drie, vier, kapoenen maken veel plezier

Eén, twee, drie, vier, Kapoenenland is hier

En zonder vriendje bij de hand

Komt niemand door Kapoenenland

Eén, twee, drie, vier, Kapoenenland is hier

Skoetje oktober:

Zaterdag 5 oktober 14u-17u: bosspel

Het is tijd voor de kapoenen om te laten zien dat ze echte scouten zijn, en dat kan eigenlijk maar op één plaats: in het bos. Ravotten tussen de takken en de bladeren... Het wordt geweldig! (Kleed jullie kapoentjes warm genoeg aan!)

Zaterdag 12 oktober 13u30-17u: Jeugddag

Springkastelen, trampolines, schminken... Volgens sommigen is het de leukste dag van het jaar, volgens anderen de jeugdigste. Hoe dan ook, de kapoenen zullen er zijn. We verwachten jullie om 13u30 aan de Gemeentelijke Basisschool Boutersem, zodat we om 14u zeker naar binnen kunnen. De inkom bedraagt €5 per lid, maar wat extra geld om iets te eten of te drinken kan zeker geen kwaad. Indien je kapoen al een sjaaltje heeft, is het aan te raden om dat aan te doen. Om 17u mogen de kapoenen worden opgehaald op dezelfde plaats als waar ze werden afgezet. Tot dan!

Prijs: €5/lid

Locatie: Gemeentelijke Basisschool Boutersem

Meebrengen: kledij aangepast aan het weer, sjaaltje (indien mogelijk), eventueel wat zakgeld

Vrijdag 18 - zondag 20 oktober: weekend

Weekendbrief: /sites/scoutsboutersem.scoutsgroep.be/files/wysiwyg/kapoenen_weekendbrief_18-20_okt.pdf

Hierin staat alles wat je moet weten: uren, prijs, meeneemlijst...

Belangrijk: Neem een witte/lichte tshirt mee die vuil mag worden

Zaterdag 26 oktober 14u-17u : halloweenspel

Het is eind oktober en dat kan maar 1 ding betekenen, lekker samen griezelen!! Op de griezeligste dag van het jaar mogen jullie ons de stuipen op het lijf jagen. Dus kom maar op, heksen, spoken, weerwolven en zombies.

Skoetje november:

Zaterdag 2 november 13:45u-17u : Dag van de natuur (!!verzamelen aan het station van Vertrijk!!)

We spelen een spel in de snoekengracht om de kapoentjes 1 van de belangerijkste waarden van de scouts bij te brengen: liefde en respect voor de natuur.

Kleed jullie kapoen goed aan. (met kleren die ook vuil mogen, we gaan ravotten in het bos)

Zaterdag 9 november 14u-17u: prinsen en prinsessen spel

Ook op de scouts is er plaats voor een gezonde portie eidelheid. Zelfs de meest ontdeugende kapoen zal leren leven volgens de elegante etiketten van de edellieden. De dapperen prinsessen en prinsen zullen zich bewijzen in het grote prinsen en prinsessen spel. Iedereen mag zijn kroontje opzetten, een mantel om doen en wordt verwacht aan de scouts.

Zaterdag 16 november 19u-21u: Fakkeltocht

Elk jaar organiseert scouts Boutersem een fakkeltocht ten voordele van 11.11.11. We verwachten jullie samen met je kapoen voor een gezonde avondwandeling. Op de scouts worden fakkels verkocht die we dan aansteken aan het kampvuur en waarmee we een wandeling maken door Boutersem. Onderweg is er een ruststandje met warme chocomelk, jenever en soep om jullie warm te houden. De opbrengst gaat volledig naar het goede doel.